Eleva fălticeneancă Ana Maria Cotun va reprezenta România la Olimpiada Balcanică de Geografie din Serbia

Un nou rezultat excepțional pentru școala fălticeneană. Eleva Ana Maria Cotun s-a calificat la Olimpiada Balcanică de Geografie (BIGO) care se va desfășura între 24 și 30 iunie în Serbia. Este pentru prima dată când un elev din Fălticeni și din județul Suceava va participa la această competiție.

În urma performanței obținute la Olimpiada Națională de Geografie, susținută la Sibiu, membrii comisiei de examinare au decis ca Ana Maria Cotun să facă parte din lotul României alături de alți trei elevi.

Selecția s-a făcut în urma unor probe eliminatorii, probe de dificultate ridicată, care au relevat nivelul de pregătire al elevei din Fălticeni.

Îndrumată de profesorul doctor Marcel Porof, reprezentanta Colegiului Național ”Nicu Gane” s-a calificat la concursul balcanic reușind să obțină în prima etapă 90,65 puncte, pragul de trecere în faza finală fiind de 80 de puncte.

Au urmat apoi proba interviului și proba de baraj (probă scrisă), ambele în limba engleză, unde eleva din Fălticeni s-a descurcat foarte bine.

”Mă declar mulțumită de rezultat. Atmosfera de competiție a fost plăcută.”, ne-a declarat Ana Maria Cotun. ”Olimpiada Balcanică este un pașaport spre Olimpiada Internațională de Geografie. De regulă la concursul internațional ajung elevi din clasele a XI-a și a XII-a.”

Rezultatul de față vine după un alt succes bifat anul trecut. Ana Maria Cotun reușea în vara anului 2015, la prima ei participare, să obțină primul loc Olimpiada Națională de Geografie.

Eleva din Fălticeni mai spune că se va pregăti intens pentru ca anul viitor să poată participa la Olimpiada Internațională de Geografie.

Opt luni de pregătire au fost necesare calificării la Balcaniadă, iar alte două luni vor fi luni de foc pentru Ana Maria Cotun care nu și-a ascuns dorința de a se întoarce acasă cu o medalie de aur.

 

Eleva fălticeneancă Ana Maria Cotun va reprezenta România la Olimpiada Balcanică de Geografie din Serbia

 

Articol preluat din Cronica de Falticeni

Lasă un răspuns