Un sportiv de la C.S.S „Nicu Gane” Fălticeni joacă în selecționata României pentru preliminariile Campionatului European de Volei

Un sportiv de la C.S.S „Nicu Gane” Fălticeni joacă în selecționata României pentru preliminariile Campionatului European de Volei

Școala de volei din Fălticeni scoate tot mai multe valori. Un elev al Colegiului Național „Nicu Gane” joacă în selecționata României pentru preliminariile Campionatului European de Volei, întrecere rezervată categoriei de vârstă sub 19 ani. Competiția se desfășoară începând de astăzi, 12 ianuarie, la Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploiești.

Fălticeneanul David Miron face parte din echipa de bază care include jucători pregătiți temeinic, atât din punct de vedere fizic cât și psihic.

El a fost cooptat la națională alături de alți 21 de sportivi de la cele mai puternice cluburi de volei din România. Descoperit și antrenat Marius Stan, reprezenatul echipei C.S.S. „Nicu Gane” joacă pe postul de extremă.

David Miron și colegii au început antrenamentele pentru Campionatului European de Volei în urmă cu o lună, atunci când au intrat în cantonament. El susține că, înainte de disputarea meciurilor, atmosfera în echipă este una pozitivă.

„Fiecare dintre noi a sacrificat foarte multe pentru acest turneu, noi fiind în cantonament încă de pe 12 decembrie și sper ca acest lucru să se materializeze în rezultate.”, ne-a declarat David Miron. „În decursul acestor zile vom întâlni Belgia, Portugalia și Islanda. Atmosfera este super, noi suntem pregătiți, încrezători și, totodată, entuziasmați.”

Prima convocare la echipa națională, pentru sportivul născut la Fălticeni, s-a produs în iarna anului 2014. În același an, David Miron participa împreună cu echipa națională la prima competiție internațională. La finalul Campionatului Balcanic de la Ankara, echipa de volei a României se clasa pe podium, jucătorii reușind să obțină medaliile de bronz.

Pentru fălticeneanul David Miron aceasta este cea de a patra participare cu lotul național la o competiție de talie internațională.

„În momentele grele, când cealaltă echipă reușește să puncteze în mod repetat și vine peste noi, este necesar să rămânem echilibrați. Psihicul contează foarte mult la un meci important.”, conchide David. „Trebuie să fim calmi, lucizi și să nu ne „pierdem”, ceea ce este foarte greu pentru mulți sportivi.”

Volebalistul de la C.S.S. „Nicu Gane” mai spune că ambiția, antrenamentele prelungite și psihicul tare l-au ajutat să parcurgă toate etapele ascensiunii sale spre echipa națională. Competiția de la Ploiești este un turneu care depășește ca anvergură toate întrecerile la care sportivul din Fălticeni a participat până acum.

Din Grupa E, în competiția rezervată cadeților, fac parte echipele naționale ale României, Belgiei, Islandei și Portugaliei.

Miza o reprezintă calificarea la turneul final care va fi organizat în Ungaria și Slovacia.

Pentru a fi siguri de prezența la turneul final, voleibaliștii români trebuie să câștige preliminariile de la Ploiești. Doar câștigătoarele grupelor, plus cele mai bune două formații de pe locurile secunde ale celor 8 grupe, vor putea participa înultima etapă din Campionatul European de Volei.

România aliniază următoarea echipă: Robert Călin, Bela Florian Bartha, Andrei Octavian Ana, Andrei Claudiu Tudor, David Miron (CSS Nicu Gane Fălticeni), Cristian Teglas, Ovidiu Costin Darlaczi, Sergiu Bojor, Curuia Pop Vlad Cristian, Radu Pop, Alexandru Dragomir, Alexandru Rață (Suceava).

Lotul naționalei este pregătit de antrenorii Stelian Ghițun (prinicpal), Mircea Itt și Dan Lăzărescu (secunzi).

Program Grupa E

12 ianuarie 2017
Islanda – Portugalia 0-3
România – Belgia 3-2

13 ianuarie 2017
Belgia – Islanda (ora 20.00)

14 ianuarie 2017
Portugalia – Belgia (ora 17.30)
România – Islanda (ora 20.00)

15 ianuarie 2017
Portugalia – România (ora 20.00)

Articol preluat din Cronica de Fălticeni

Lasă un răspuns