Trei ani de investiţii la Colegiul “Nicu Gane”: Fonduri de 1,2 milioane lei alocate de Primăria Fălticeni

Sprijin pentru actul educaţional. În ultimii trei ani, autorităţile locale s-au dovedit generoase cu unităţile de învăţământ fălticenene care au primit sume de bani importante pentru demararea unor lucrări sau achiziţii de maximă necesitate. Din bugetul local pe 2015 un sfert din secţiunea investiţii va merge spre grădiniţe, şcoli gimnaziale şi colegii.
La Colegiul Naţional “Nicu Gane” s-au alocat în ultimii trei ani 1,2 milioane de lei. Primăria a scos din visterie câte 400.000 lei pentru rezolvarea problemelor prioritare.
Unitatea de învăţământ, care anul acesta are 18 elevi participanţi la olimpiadele naţionale, şi-a direcţionat fondurile primite de la municipalitate preponderent spre îmbunătăţirea condiţiilor oferite elevilor.
“Sumele pe care le-am primit sunt importante şi arată faptul că primarul Coman sprijină învăţământul local”, ne-a declarat directorul adjunct Laurenţiu Tomescu. “Banii alocaţi pentru Colegiul Naţional “Nicu Gane” sunt foarte importanţi pentru că era mare nevoie să facem lucrări de modernizare pentru a putea toate condiţiile necesare desfăşurării actului educaţional. Noi, profesorii, ne dorim să desfăşurăm un act educaţional de calitate şi cred că rezultatele noastre, prin elevii noştri, confirmă acest lucru. ”
Acesta spune că investiţiile pentru anul şcolar 2014 – 2015 se vor axa pe trei capitole. Sumele de bani primite vor fi cheltuite pentru anveloparea termică a corpului B şi reparaţii la sala mică de sport.
În acelaşi timp vor fi realizate lucrări de anvelopare şi reparaţii şarpantă la clădirea internatului.
Lucrările de investiţie se vor finaliza în vara acestui an.
Laurenţiu Tomescu a precizat că în anii anteriori, 2012-2013 şi 2013 – 2014, din fondurile primite de la bugetul local s-au achiziţionat două noi centrale termice pe gaz, s-a reabilitate sala mare de sport, iar terenul de sport a primit gazon artifical şi instalaţie nocturnă.
De asemenea, s-au făcut anvelopări ale clădirilor, modernizări la interiorul internatului, iar tâmplăria şi geamurile au fost înlocuite.

Articole preluat din Cronica de Fălticeni

Lasă un răspuns