Rezultate meritorii la olimpiada națională de Geografie

Palmares tot mai bogat pentru un liceu din Fălticeni. Trei eleve de la Colegiul Național „Nicu Gane” au încheiat Olimpiada Națională de Geografie cu rezultate notabile, reușind să crească zestea unității de învătământ cu trei noi premii. Delia Apostol, Ana Maria Cotun și Alexandra Verdeș au fost la un pas de podiumul competiției găzduite de municipiul Oradea.

Elevele îndrumate de profesorul doctor Marcel Porof au obținute medii peste 8, însă nu au fost suficiente pentru a le aduce mult râvnitele medalii din concurs.

Alexandra Verdeș (clasa a VIII-a) din Cornu Luncii și Delia Apostol (clasa a IX-a) din Fălticeni au obținut mențiuni speciale, în timp ce Ana Maria Cotun (clasa a XI-a), fostă medaliată cu aur la aceeași olimpiadă, s-a întors acasă cu o mențiune.

„Ne-am întors cu rezultate bune. Sunt două mențiuni speciale și o mențiune. Elevele noastre au obținut medii peste 8.25.”, afirmă profesorul doctor Marcel Porof. „Sunt medii și note frumoase. Am demonstrat încă o dată că școala suceveană și fălticeneană se află pe o treaptă superioară.”

Pe lângă aceste rezultate, notabilă este și calificare elevei Ana Maria Cotun, pentru a doua oară consecutiv, la Olimpiada Balcanică de Geografie, competiție organizată anul acesta de Slovenia.

Desfășurată în luna aprilie, etapa pe țară i-a reunit pe cei mai buni elevi din peste 30 de județe.

Subiectele olimpiadei naționale s-au axat mai mult pe geografia umană, gradul de dificultate fiind mai ridicat decât în anii din urmă.

Articol preluat din Cronicade Fălticeni (vezi aici)

Lasă un răspuns