Rezultate deosebite pentru Colegiul nostru

 

Judeţul Suceava a fost reprezentat anul acesta la faza naţională a concursului „Istorie si societate în dimensiune virtuală” de doi elevi ai Colegiului Național „Nicu Gane” Fălticeni – Cosmin Constantin Onofrei (clasa a XII-a H, la secțiunea Istorie, coordonat de profesorii Codrin Bența și Dimitrie Filip) şi David Vultur (clasa a XII-a A, la secțiunea Științe socio-umane, coordonat de profesorii Ioan Caulea și Florin Ilincăi). Ultima fază a acestei competiții s-a desfășurat între 4 și 7 martie la Colegiul Național „Jean Monnet” din Ploiești, aducând în competiție reprezentanți din 35 de județe. Astfel, fiecare județ a avut câte doi reprezentanți, unul la secțiunea Istorie și unul la secțiunea Științe socio-umane. Cele două softuri educaționale cu care au participat cei doi elevi au fost intitulate: „Suport multimedia pentru pregătirea examenului de bacalaureat la istorie” pentru secțiunea Istorie și „Psihologie. Folosirea instrumentelor TIC în susținerea performanței” pentru secțiunea Științe socio-umane. În urma deliberării comisiei de evaluare, Cosmin Onofrei a obținut Premiul al II-lea și Premiul Special din partea Universității Petrol-Gaze din Ploiești pentru cea mai bună aplicație din concurs, iar David Vultur a obținut Mențiune. Au fost acordate câte 3 premii și 3 mențiuni pentru fiecare secțiune.

Concursul “Istorie şi societate în dimensiune virtuală” se adresează elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite în domeniul istoriei, ştiinţelor socio-umane şi informaticii. Concursul are drept scop realizarea unor softuri cu ajutorul computerului pe teme de istorie (istoria românilor sau istorie universală) şi ştiinţe socio-umane (educaţie civică, cultură civică, logică, argumentare și comunicare, psihologie, sociologie, economie, filosofie, educaţie antreprenorială, studii sociale). Materialele și temele sunt realizate, la alegere, fie sub forma unor “Pagini Web”, fie sub forma unor “SOFT-uri educaţionale” , create de către elevi numai individual. Performanța elevilor fălticeneni este remarcabilă prin faptul că este prima calificare la faza națională la acest concurs și ambele echipaje care au reprezentat județul Suceava au fost de la Colegiul ‹‹Nicu Gane›› ”, ne-a declarat prof. Ioan Caulea, însoțitorul elevilor la această competiție și coordonator al unuia dintre cei doi elevi.

Acest concurs naţional face parte din Calendarul Olimpiadelor și Concursurilor Naționale finanțate de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și a fost lansat în anul 2004 la Iaşi. Din anul 2010, concursul are fază națională o dată la doi ani.

Lasă un răspuns