Reprezentare cu succes la olimpiadele de istorie și limba franceză

Olimpiadele școlare au dus numeroase premii elevilor din județul Suceava. Câteva dintre acestea au fost obținute de tinerii din Fălticeni sau cei din mediul rural care studiază la unități de învățământ din municipiu. Ultimele rezultate notabile au fost bifate de doi reprezentanți ai Colegiului Național “Nicu Gane”.

În cadrul Olimpiadei Naționale de Istorie, desfășurată în perioada 24 – 28 aprilie, la Buzău, două eleve ale Colegiului Național „Nicu Gane” au participat la competiție.

Aici s-a remarcat Roxana Cercel, îndrumată de domnul profesor Codrin Bența, care a primit premiul special. Alți doi elevi din județul Suceava au fost premiați în cadrul concursului.

Rezultate notabile au fost înregistrate și la faza națională a Olimpiadei de Limba Franceză.

Etapa pe țară a fost găzduită la Gura Humorului, tot în perioada 24 – 28 aprilie. Doi elevi din Fălticeni s-au numărat printre premianți.

Eleva din clasa a IX-a, Cosmina Strugaru, de la Colegiul nostru, îndrumată de doamna profesoară Alina Rotărița, a obținut MențiuneÎn perioada 25 – 29 aprilie, la Alba Iulia, a avut loc etapa națională a Olimpiadei de limba și literatura română.

Echipa județului Suceava a fost format din șase elevi. La finalul concursului elevii suceveni au obținut patru premii: un premiu I,  o mențiune și două premii speciale.

Din lot a făcut parte și Ioana Hornung de la Colegiul Național „Nicu Gane”, îndrumată de doamna profesoară Daniela Pavel, cea care a însoțit și echipa olimpicilor suceveni la întrecerea națională.

 

Articol preluat din Cronica de Fălticeni (vezi articolul).

Lasă un răspuns