Proiectului de mobilitate Erasmus+ KA2

În Franța s-a desfășurat, la sfârșitul lunii noiembrie, 25-30 noiembrie 2018), prima mobilitate de învăţare şi formare în cadrul proiectului de mobilitate Erasmus+ KA2, intitulat „Good Morning Europe!”, care se va derula in perioada 2018-2020.

În acest proiect este angrenat și Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni. Un grup de elevi și profesori de la Fălticeni au participat la activitățile de debut ale proiectului menționat.

Coordonatorul proiectului este Lycee Polivalent „Paul Serusier” din Carhaix-Plouguer, Franța, având ca parteneri și școlile KarşıyakaLisesi, Izmir, Turcia, ITCG „E.Mattei”, Casamicciola Terme, Italia, IES “J.A. Castro“, Talavera de la Reina, Spania, LiceoScienze Umane e Musicale “SebastianoSatta”, Nuoro, Italia.

Parteneriatul multilateral vizează realizarea unei rețele de creație radio. Elevii și profesorii vor trebui să comunice și să creeze împreună prin intermediul suportului radio.

Clipurile sonore, rapoartele, interviurile, cântecele, sondajele și programele vor fi produse de elevii implicați în  proiect. Cele mai multe dintre școlile implicate în proiect sunt situate departe de principalele orașe europene, în regiunile periferice ale Europei, pe insule sau în zone rurale.

În prima mobilitate din cadrul proiectului, ce a avut loc la liceul francez, au participat șase elevi fălticeneni, din clasele IX-XI (Simina Buculei, Daria Lăcătușu, Mihaela Mușilă, Cosmina Strugaru, Rareș Ungureanu și Alexandra Verdeș), însoțiți în această frumoasă experiență educațională de profesorii Daniela Anton, Alina Cristea și Ioan Caulea.

Continuare pe Cronicadefalticeni.ro

Lasă un răspuns