Proiectul ”PREDAU EDUCAȚIE MEDIA!

Proiectul ”PREDAU EDUCAȚIE MEDIA! – LABORATORUL DE EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ MEDIA”, coordonat de Centrul pentru Jurnalism Independent, în parteneriat și cu sprijinul Fundației Româno-Americane și Ambasadei S.U.A. la București, în care Colegiul Național „Nicu Gane” este partener, a continuat în Săptămâna Altfel.


Astfel, joi, 2 noiembrie, între orele 11 și 13, l-am avut ca invitat pe Rudi Hodl, redactor-șef la Cronica de Fălticeni care a explicat elevilor ce înseamnă să fii jurnalist, care este structura unei redacții, cum se construiește o știre, răspunzând, de asemenea, întrebărilor elevilor referitoare la libertatea de exprimare, la propagandă și manipulare, la etica jurnalistului.

Acest proiect a continuat vineri, 3 noiembrie 2017, cu „Workshop-ul de educație media pentru liceeni”, activitate coordonată și susținută de Cristina Lupu, Director de programe la Centrul pentru Jurnalism Independent – CJI și de prof. Ioan Caulea.

Acest proiect își propune să introducă elemente de educație media în programele educaționale de liceu pentru disciplinele umaniste (limba română, limba engleză, limba franceză, istorie, științe sociale) și să creeze un set de instrumente și materiale, pentru ca tinerii să înțeleagă și să respecte rolul media într-o societate democratică, să distingă informația de propagandă și să folosească responsabil rețelele sociale.

(prof. Ioan Caulea, coordonator proiect din partea CNNG).

 

 

Lasă un răspuns