Medaliați la Olimpiada de Tehnologia Informației

 

La sfârșitul săptămânii trecute, în perioada 18-21 mai, s-a desfășurat la Ploiești Olimpiada de Tehnologia Informației și Comunicațiilor.

Din cadrul lotului de 5 elevi deplasat la Ploiești au făcut parte și doi elevi ai Colegiului Național „Nicu Gane” Fălticeni, Vodă Georgian din clasa a X-a B, îndrumat de prof. Filip Dimitrie și Vultur David, din clasa a XII-a A, îndrumat de prof. Ilincăi Florin.

Și anul acesta, ca și anul trecut, elevii au fost premiați: Vultur David a obținut 59,75 puncte și a primit argint şi menţiune din partea Ministerului iar Vodă Georgian a obținut 53,3 puncte fiind recompensat cu medalia de argint.

Pentru David a fost a treia participare și ultima, el participând încă din clasa a X-a la această olimpiadă. Îi urăm mult succes la bacalaureat și la admiterea la Facultatea de Informatică. Georgian se află la a doua participare și sperăm să mai participe cu succes și în anii următori dar și la alte concursuri de profil.

Din lot au mai făcut parte și 3 elevi de la Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, aceștia fiind răsplătiți și ei cu medalii și premii.

Subiectele au fost destul de dificile și prin prisma volumului mare de lucru.

Olimpiada de Tehnologia Informaţiei se adresează elevilor de liceu, desfăşurându-se pe două secţiuni: programare în C#  şi Tehnologia Informaţiei.

La această fază au participat un număr de 215 elevi din toată țara și s-a dorit ca această ediție să fie o stare de spirit a unei generaţii care  are toate datele să reconfirme  ceea ce spunea marele Albert Einstein: “Calculatoarele sunt incredibil de rapide, precise şi proaste. Fiinţele umane sunt incredibil de lente, inexacte şi geniale. Împreună, puterea lor depăşeşte orice limită imaginabilă.”

Lotul Sucevean a fost cazat la Colegiul „Spiru Haret” Ploiești și a fost însoțit de prof. Filip Dimitrie iar din Comisia centrală a Olimpiadei a făcut parte prof. Violeta Debren, de la Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc.

 

Prof. Filip Dimitrie

Lasă un răspuns