Balul Boboceilor 2018

În fiecare toamnă, școala noastră este colorată de emoțiile unui alt început. Cu puțină atenție, în forfota primei zile de școală puteți observa elevi mari și mici care cercetează sfioși sau entuziasmați împrejurimile. Aceia sunt, în general, bobocii și boboceii care își scriu prima pagină dintr-un nou capitol al vieții lor.

Au trecut ani buni de când Mihail Sadoveanu povestea cum pe ușile gimnaziului „Alecu Donici” a intrat „cu obișnuita sfială”. S-au schimbat multe și numeroase generații au călcat pragurile școlii amintite de autor, dar multe lucruri rămân în mod fundamental aceleași. Printre primele impresii ale unui elev de clasa a V-a, la „Nicu Gane”, se numără zidurile, ce par copleșitoare, capetele înalte ale liceenilor și câteva chipuri severe sau senine ale profesorilor.

Pentru a-i primi cu brațele deschise pe boboceii noștri, elevii clasei a XI-a E  au organizat Balul Boboceilor, intitulat „Toy’s land”. Tematica spectacolului, în care fiecare bobocel a avut un rol, este inspirată din perioada pe care aceștia o traversează și prin care toți am trecut. Odată cu începerea gimnaziului, copilăria se pierde puțin câte puțin în ceața timpului, căci începem să renunțăm la jocuri, povești și desene.

Balul, structurat în două părți (o piesă de teatru și probele de talent) a avut drept scop stârnirea unei întrebări vitale. Oare suntem prea mari să ne jucăm? Costumați în jucării, boboceii au devenit purtători de cuvânt ai tovarășilor pe care îi lăsăm în urmă când creștem. Concluzia piesei a fost profundă în simplitatea sa: oricât am crește, jucăriile, poveștile și jocurile vor rămâne mereu o poartă spre lumea copilăriei noastre.

La probele de talent, fiecare și-a prezentat cum a știut mai bine aptitudinile. Printre încântătoare recitaluri de muzică, spectatorii au putut râde la un număr de stand-up și mici scenete de comedie. Dansul, poeziile și prezentare desenelor realizate de câțiva dintre tinerii artiști, pe tema copilăriei au completat spectacolul.

În final, atenta îndrumătoare a boboceilor, doamna profesoară Corbu Luminița, împreună cu domnul profesor Iacob Marius au ținut un discurs. Fiecare bobocel a fost premiat cu câte un tricou personalizat, o diplomă și titlul de „miss” ori „mister”.

Când timpul va trece, iar sfiala, curiozitatea și energia se vor estompa, poate boboceii își vor aminti cu plăcere de zilele trecute, de primul lor bal, în care au fost primiți cu ropote de aplauze în lumea de la „Nicu Gane”.

 Robescu-Cercel Roxana,

Clasa a XI-a E

Lasă un răspuns